2 kişilik
1/2 çay bardağı Pirinç
1 adet Yumurta
1 bardak Yoğurt
1 yemek kaşığı Un
Tuz
Sos için
1 yemek kaşığı Tereyağ
1/2 yemek kaşığı Kurutulmuş Nane
Hazırlanışı:
Pirinci yıkayın ve 1,5 bardak sıcak su ile yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Ayrı bir karıştırma kasesinde yumurta, yoğurt, un ve 3/4 bardak suyu iyice çırpın. Haşladığınız pirincin suyundan karışıma ekleyip karıştırarak ılınmasını sağlayın. Ilınan karışımı haşlanan pirinçlere sürekli karıştırarak ekleyin ve çorba kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. Son olarak tuzunu ekleyin ve servis edin. Servis ederken sos için erittiğiniz tereyağına kuru nane ekleyin ve çorbanın üzerine dökerek süsleyin. afiyet olsun!
1/2 çay bardağı Pirinç
1 adet Yumurta
1 bardak Yoğurt
1 yemek kaşığı Un
Tuz
Sos için
1 yemek kaşığı Tereyağ
1/2 yemek kaşığı Kurutulmuş Nane
Hazırlanışı:
Pirinci yıkayın ve 1,5 bardak sıcak su ile yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Ayrı bir karıştırma kasesinde yumurta, yoğurt, un ve 3/4 bardak suyu iyice çırpın. Haşladığınız pirincin suyundan karışıma ekleyip karıştırarak ılınmasını sağlayın. Ilınan karışımı haşlanan pirinçlere sürekli karıştırarak ekleyin ve çorba kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. Son olarak tuzunu ekleyin ve servis edin. Servis ederken sos için erittiğiniz tereyağına kuru nane ekleyin ve çorbanın üzerine dökerek süsleyin. afiyet olsun!