Crab Cake / Yengeç Köfte

2 kişilik
125gr Yengeç Eti (surumi)
3 dilim Tam Buğday ekmeği
1 adet Yumurta
1 yemek kaşığı Mayonez
2 adet Taze Soğan( ince kıyılmış)
1/2 adet Kırmızı Çarliston Biber (veya 2 yemek kaşıği dolusu küp küp kesilmiş)
2 yemek kaşığı Maydanoz ( ince kıyılmış)
Tuz
Çekilmiş Karabiber
Hazırlanışı
Yengeç etini ince ince ayırıp ufak ufak doğrayın. Karıştırma kabina yumurtanızı kırıp çırpın. Mayonezi ekleyip karıştırın. Yengeç etini, ince ince doğraış kırmızı biberi, taze soğan ve maydanozu ekleyip karıstırın. Tatlandırmak için tuz ve karabiber ekleyin.
Ekmek dilimlerini ufalayıp karışım köfte kıvamına gelene kadar yengec etine ekleyin. Hazırladığınız köfte karışımını isterseniz 4 eşit parçaya ayırıp büyük köfte şeklinde fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin veya küçük köfteler hazırlayıp zeytinyağında iki tarafı kızarıncaya kadar tavada pişirin. Afiyet olsun.