Etli Biber Dolması

2 kişilik
6 adet Dolmalık Yeşil Biber
200gr. Yağsız Dana Kıyma
1/2 Soğan ( küp küp kesilmiş)
100gr. Pirinç( yıkanıp süzülmüş ve 5 dk. haşlamış)
1 adet Domates( soyulmuş ve rendelenmiş)
1 tatlı kaşığı Tatlı Kırmızı Biber Salçası
1 diş Sarımsak(çok ince doğranmış)
50ml. Zeytinyağı
4 dal taze Nane(çok ince doğranmış)
3 dal taze Maydanoz(çok ince doğranmış)
3 dal Dereotu(çok ince doğranmış)
Tuz
Karabiber
Pişirme Sosu için
50ml. Zeytinyağı
1 bardak Et Suyu
1 yemek kaşığı Biber Salçası
Kıyma, pirinç, domates, salça, soğan, sarımsak, nane, maydanoz, dereotu, zeytinyağı, tuz ve karabiberi bir arada yoğurun. Hazırladığınız harcı dolmalık biberlere doldurun.
Sos için ayrı bir kasede zeytinyağı, et suyu ve biber salçasını karıştırıp Düdüklü tencerenize dökün. Hazırladığınız Dolmaları yerleştirip tencerenin kapağını kapatın ve 15 dakika pişirin. Pişirme sonunda buhar çıkışını sağlayıp, servis edin. Afiyet olsun!