Şehriyeli Pirinç Pilav

2 kişilik
1 bardak Pirinç
2 yemek kaşığı Zeytinyağı
1,5 yemek kaşığı Şehriye
1,5 bardak sıcak Su
1,5 çay kaşığı Tuz
Pirinci suda bekletip 3-4 kez durulayın ve üzerindeki pirinç unundan arındırın. Pilav tenceresine zeytin yağıve şehriyeleri koyun pembeleşinceyekadar kavurun. İyice durulayıp süzdüğünüz pirinçler ekleyin ve tane tane olana kadar karıştırın. Sıcak Su ve tuz ekleyip pilav tenceresinin kapağını kapatın.kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Pirinçlerin demlenmesi için tencerenin kapağını kaldırıp kağıt havlu koyup örtün. Pirinçler iyice kabardıktan spnra servis edin. Afiyet olsun.