Nohutlu Patlıcan

2 kişilik
1 adet büyük patlıcan
1/2 su bardağı haşlanmış nohut
2 yemek kaşığı nar ekşisi
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş dövülmüş sarımsak
30 gr küp küp kesilmiş izmir tulumu
1/2 avuç maydanoz
Tuz, Karabiber, Pul Kırmızı Biber
Fırını 220 dereceye ısıtın. Alacalı soyduğunuz patlıcanları küp küp doğrayıp, tuzlayın ve bir kabın içinde bekletin.
Zeytinyağını küçük sos tenceresinde biraz ısıtıp içine dövülmüş sarımsak ve kırmızı pul biber ekleyip karıştırın. Soğuduktan sonra nar ekşisini ekleyin. Hazırladığınız bu sostan 3 yemek kaşığı kadar daha sonra kullanmak üzere bir kenara ayırın. Kalan sosu patlıcanların üzerine dökün ve patlıcanların her tarafı kaplanacak şekilde karıştırın. Sosla kaplanan patlıcanları fırında 20 dakika pişirin. Patlıcanlar soğuyunca derin bir kaba alın ve haşlanmış nohut ve ince kıyılmış maydanozla harmanlayın. Ayırdığınız 3 yemek kaşığı sosu ekleyip tekrar karıştırın. Son olarak izmir tulumunu (tercih ettiğiniz bir beyaz peynir çeşidi de olabilir) küp küp kesip üzerine ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.