Karnıyarık Patlıcan

2 kişilik
4 adet Patlıcan
350gr. Kıyma
2 adet Soğan
2 adet Sivri Yeşil Biber
5 adet Domates
20gr. Domates Salçası
1/2 demet Maydanoz
200ml. (1 bardak) Sıvıyağ
20ml. Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Patlıcanları saplarini ve baş kısımlarını kesmeden alacalı soyup tuzlu suda bekletin.
Soğanları soyup küp küp kesin.
4 adet Domatesi ikiye kesip rendeleyin.
Maydanozları incecik kıyın.
Karnıyarık iç malzemesini hazırlayacağınız tencerede 20 ml. Zeytinyağını ısıtın ve küp küp kestiğiniz soğanları yumuşayıncaya kadar çevirerek pişirin. Kıymayı da soğanlara ekleyin ve et suyunu salıp çekinceye kadar karıştırarak pişirin.
10gr. Domates Salçasını( hazırladığınız salçanın yarısı) 100ml. Suda( 1/2 bardak Su) eritip, küp küp kestiğiniz domateslerle tencereye ekleyin. Tuz ve Karabiber ile tadlandırıp 15-20dk pişirmeye devam edin. Maydanozların yarısını yemeklik ince ince doğrayıp etle karıştırın ve tencerenizi ateşten alın.
200ml.(1 bardak) sıvı yağı kızartma tencerenizde/ tavanızda ısıtın. Hazırladığınız patlıcanları bütün olarak kızartıp fırın kabınıza yerleştirin. Patlıcanları ortasından yaracak şekilde sap kısmından aşağı doğru bıçakla kesin. Açtığınız yarıkları hazırladığınız içle doldurun. Kalan 1 domatesi dilimleyin, biberi ikiye bölüp tohumlarını temizleyin. Domates dilimleri ve biber şeritleri ile patlıcanların üzerini süsleyin.
Kalan 10gr. Domates salçasını 1 bardak sıcak suda eritip patlıcanlara ekleyin ve 200 dereceye ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Servis için tabaklara yerleştirip üzerini kıyılmış taze maydanoz ile süsleyip sunabilirsiniz.
Afiyet olsun!