Ispanaklı Tavuk Sarma

2 kişilik
3 adet Tavuk Göğsü
200gr. Ispanak
150gr. Pirinç
1 adet Soğan
40gr. Tuzsuz Badem
50 gr. Kayısı
20gr. Tereyağ
30ml. Sıvıyağ
Yenibahar
Tuz
Karabiber
Ispanakları tuzlu kaynar suda 3 dakika blanşe edip soğuk suya tutun. Ardından suyunu elinizle iyice sıkıp irice kıyın.
Pirinci yıkayıp süzülmeye bırakın.
Bademleri bir kaseye koyup üzerine kaynar sıcak su döküp soğuyana kadar bekletin ve soğuduktan sonra kabuklarını soyun.
Soğanı soyup küp küp kesin.
Kayısıları şerit şerit kesin.
İç malzemesini hazırlayacağınız tavada tereyağını eritip soğanları çevirin. Ardından pirinci ve bademleri ekleyip 8 dakika pişirin. Kayısı,ıspanak, 75ml. su, yenibahar, tuz ve karabiber ekleyip pişirin. Tavukları mutfak tablanıza yayın. Hazırladığınız iç malzemesini eşit olarak paylaştırıp tavukları rulo şeklinde sarıp mutfak ipi veya kürdan ile açılmayacak şekilde sıkıca bağlayın.
Sıvı yağı tavada ısıtıp tavukları kızartıp. Tavada kızarttığınız tavukları fırın kabına yerleştirin.175 dereceye ısıtılmış fırında 35 dakika pişirip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!