Cevizli Brüksel Lahanası

2 kişilik
Malzeme:
250gr. Brüksel Lahanası
1 orta boy soğan
1 su bardağı ceviz
1/4 su bardağı süt
2 çay kaşığı esmer toz şeker
1 tatlı kaşığı balsamik sirke
2 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz, Karabiber
Brüksel Lahanalarını iyice yıkayıp sirkede beklettikten sonra keskin bir bıçakla dörde bölün. Fırına dayanıklıbir cam kaba yerleştirdiğiniz lahanaların üstüne süt, 1 tatlı kaşığı esmer toz şeker ve aynı ölçüde zeytinyağı serpin. Önceden 200 dereceye ısıttığınız fırında 12 dakika kadar pişirin. Yaprakları kızarana kadar pişirdiğiniz lahanaları bir karıştırma kabına alın. Bir tavada zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı şeker ve tuz eklediğiniz soğanları iyice kavurun. Son 1 dakikasında içine cevizleri de atın ve karıştırmaya devam edin. Hepsi iyice kavrulduktan sonra. Karıştırma kabındaki lahanalara ekleyin. Balsamik sirke, zeytinyağı, tuz ve karabiberle hazırladığınız sosu dökerek ılık servis yapın. ( Kaynak Marie Claire Maison)