Biber Dolması

2 kişilik
Malzemeler
4 adet Dolmalık Yeşil Biber
4 adet Domates(orta boy)
4 adet Soğan
200gr. Pirinç
20gr. Dolmalık Kuş Üzümü
20gr. Dolmalık Çam Fıstığı
60ml. Zeytinyağ
Kurutulmuş Nane
Şeker
Tuz
Karabiber
Yapılışı
Dolmalık kuş üzümünü bir kaseye koyup üzerine sıcak su ekleyerek bekletin. Pirinci yıkayıp süzülmeye bırakın. Domatesleri blanşe etmek için üzerlerine bıçak ucuyla çizikler atın ve sıcak suda beklettikten sonra kabuklarını soyun. Her domatesten birer kapak kesip bir kaseye koyarak kenara ayırın ve domateslerin kalanını küp küp kesin. Dolmalık yeşil biberlerin saplı kısmını kapak olacak şekilde kesin ve çekirdeklerini temizleyip yıkayın.Soğanların kabuklarını soyup küp küp kesin. Dolma içini hazırlayacağınız tencereye zeytinyağının 4/5ini (50ml.) ısıtın ve soğanları 4 dakika orta ateşte karıştırın ardından çam fıstıklarını ekleyin ve renkleri dönene kadar karıştırarak çevirin. Çam fıstıkları hafifçe renk almaya başladığında pirinci ekleyin 1-2 dakika pirinçle beraber çevirmeye devam edin. Küp küp kestiğiniz domatesleri ekleyin, 2 dakika çevirin. Kasede suda beklettiğiniz dolmalık kuş üzümlerini süzüp tencereye ekleyin. Son olarak nane, karabiber, şeker ve tuz ile tadlandırıp birkaç dakika daha çevirip tencerenizi ateşten alın.
Hazırladığız içi dolmalık yeşil biberlere doldurup üzerine önce domateslerden kestiğiniz parçayı ardından biberlerin saplı kapaklarını kapatıp pişirme tencerenize yerleştirin.150ml. Su ve 10ml. Zeytinyağı ekleyip 20 dakika pişirin. Afiyet olsun!