Sos için;
5ml. Balzamik Sirke
20 gr Toz Parmesan
1 adet yumurta sarısı
10ml Elma Sirkesi
1 diş Sarımsak
10 gr. Dijon Hardal
1 adet ançuez
Tuz, Karabiber
Zeytinyağı
Salata için;
10 adet Marul
1 adet Tavuk Göğüs/ küçük doğranmış
Sos için;
Sarımsağı ince kıyın, Bir kase içerisinde yumurta sarısı ve hardalı çırpın, içine elma sirkesi, parmesan peynir, ançüez, balzamik sirke ve zeytinyağı ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
5ml. Balzamik Sirke
20 gr Toz Parmesan
1 adet yumurta sarısı
10ml Elma Sirkesi
1 diş Sarımsak
10 gr. Dijon Hardal
1 adet ançuez
Tuz, Karabiber
Zeytinyağı
Kıtır Ekmek için;
2 Dilim Tost Ekmeği
1gr. Toz Kırmızı Biber
Tuz, Karabiber
Zeytinyağı
Salata için;
10 adet Marul
1 adet Tavuk Göğüs/ küçük doğranmış
Sos için;
Sarımsağı ince kıyın, Bir kase içerisinde yumurta sarısı ve hardalı çırpın, içine elma sirkesi, parmesan peynir, ançüez, balzamik sirke ve zeytinyağı ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Kıtır Ekmek için;
Tost Ekmeklerini küp şeklinde kesin, Bir tavaya Zeytinyağı koyup toz biber, karabiber ve tuz ile tatlandırın ve küp küp kestiğiniz ekmekleri kızartın.
Salata için;
Marul Yapraklarını güzelce sosa bulanacak şekilde sos ile harmanlayıp servis kasenize veya tabağınıza alın.
Tavukları az yağda soteleyin ve kıtır ekmeklerle salatanın üzerine koyup servis edin.
Afiyet olsun!