Tarçınlı Çörekler / Hot Cross Buns


1 bardak (240ml) Süt
1 paket Kuru Maya
3 1/2-4 bardak (455-520gr) Un
1/4 bardak (55gr) Kahverengi Şeker
1tk Toz Tarçın( Çekilmiş)
1tk Karanfil( Çekilmiş)

1tk Toz Muskat( Çekilmiş)

1tk Toz Yenibahar( Çekilmiş)
1/2 tk Tuz 
5yk(70gr) Tereyağ, eritilmiş
1 adet yumurta, çırpılmış
1/3 bardak Kuru Meyve ve/veya Yemiş
1/3 bardak Kuru Üzüm
Glazür için
1/2 bardak(60 gr) Pudra Şekeri
1 yemek Kaşığı Süt veya Süt Kreması

Sütü ısıtıp mayayı içinde eritin ve 10 dakika kabarması için bekleyin.Maya köpük küpük olunca; Kuru malzemeleri ardından yas malzemeleri karıştırıp hamuru kabarması için dinlendirin. 12 eşit parçaya bölün, yuvarlayın. Üzerine bıçaklar çapraz 2 çentik açın, yumurta sarısını çırpıp üzerine sürün ve 205 dereceye ısıtılmış fırında pişirin.