Seftalili Bademli Turta /Peach & Almond Tart

175gr Un
85gr Tereyag(soğuk)
1yk Toz Seker
2 yumurta sarisi
Dolgu icin
100gr Toz Seker
140gr Tereyag
2 yumurta (çırpılmış)
140 gr Badem (çekilmiş)
50gr Un
3 Şeftali (dilimlenmiş)

Yapılışı
2 yumurta sarısını 1 yemek kaşığı toz şeker ile çırpın. 85gr soğuk tereyağını küp küp keserek karışıma ekletin. 175gr Unu da katarak tart hamurunu hazırlayın.
Tart kalıbınıza ince bir taban oluşturacak şekilde yayın ve 180 dereceye ısıtılmış fırında 15 dakika hafif renk alıncaya kadar pişirin.
Bu esnada dolgusunu hazırlamaya başlayın. 2 yumurta, 100gr toz şeker çırpın. 140gr Tereyağ ve 140 gr çelikmiş badem ve 50 gr un karıştırın.
Fırından çıkardığınız tart tabanının üzerine dolgu karışımını yayyın. 3 adet şeftaliyi önce ikiye kesin ardından kabuklarını ve çekirdeklerini çıkarın ve dilimleyin. Dilerseniz şeftalileri dilim dilim dizmek yerine küp küp kesip dolgunun üzerine yerleştirebilirsiniz. Ardından tekrar fırına yerleştirip pişirin.
Afiyet olsun!