Porçini Mantarlı Risotto

200gr. Pirinç / Arborio
1/2 adet Kuru Soğan
1lt Tavuk Suyu
100ml Beyaz Şarap
1gr Safran
70 gr Porçini Mantar
30gr. Parmesan / Rende
40gr. Tereyağı
Tuz, Karabiber
Zeytinyağı

Soğan küçük küp küp doğrayın. Bir tencerede zeytinyağı ile soğanı hafifçe yumuşayıncaya kadar pişirin.
Bu esnada bir başka tavada tercihinize göre doğradığınız mantarları soteleyin.
Tencerede soğanlarınıza pirinci ekleyin, karıştırmaya devam edin. Pirinç taneleri şeffaflaşınca beyaz şarabı ve safranı ekleyin ve suyunu çektirin.
Tencerenize kepçe kepçe tavuk suyunu eklemeye başlayın. Ekleyin karıştırın suyunu çektirin tekrar ekleyin. Mantarları ekleyin. Risottonuz kremamsı bir kıvama gelip, pirinçler de pişmiş ama yine biraz sert iken ocağın ateşini kapatın. Risottoya tereyağını ekleyin ve hızlı hızlı karıştırın. Parmesan ekleyin. Tuz , Karabiber ile tatlandırın ve tabaklara servis edin.
Afiyet olsun!