Patatesli & Somonlu Tart

300 gr Milföy Hamuru, dilerseniz tercih ettiğiniz tart hamuru
300 gr Taze Patates
1 paket/250 ml Süt Kreması
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı ince doğranmış Dereotu, ve bir miktarda süslemek için
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
200gr Somon pişirilmiş ve ufalanmış.

Fırınınızı Turbo Fan 190 dereceye ısıtın. Tart Kalıbınıza hamurunuzu yerleştirin. Üzerine yağlı kağıt ve ağırlık için nohutlarınızı yerleştirip 10 dakika pişirin. Ağırlık ve pişirme kağıdına kaldırıp 5 dakika daha pişirin.

Bu esnada patateslerinizi 6-8 dakika haşlayın ve ince ince dilimleyin. Bir kasede süt kreması, yumurta, dereotu, limon kabuğu rendesi, tuz ve karabiberi çırpın.
Fırından çıkardığınız hamurun üzerine patateslerin yarısını dizin. Ufaladığınız somonun yarısını dizin. Yumurtalı karışımın yarısını üzerine dökün. Bu işlemleri aynı sıra ile kalan yarı malzemeyi kullanmak için tekrarlayın. 25 dakika üzeri hafifçe kızarıncaya kadar pişirin. 10 dakika dinlendirin ve üzerine süslemek için ayırdığınız dereotunu serperek servis edin.