Frambuazlı Tart

Tart Hamuru için;
200 gr Un
175 gr Badem
175gr Kahverengi Toz Şeker
200gr Tereyağ (soğuk & küp küp kesilmiş)
1 adet Yumurta Sarısı

Dolgu için;
200ml. Süt Kreması
85 gr Kahverengi Şeker
1/2 yk Vanilya Özü
1/2 Limon sutu ve kabuğunun rendesi
700 gr. Frambuaz

Üstü için
5 yk Frambuaz Reçeli

Tart Hamuru için yumurta dışındaki tüm malzemeleri mixer ile karıştırın. Ardından malzemelere yumurta sarısını ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edin. Hamurunuz oklava veya merdane ile açabilmek için çok yumuşak olacak bu nedenle tart kalınıza hamuru bir kaşık ve el yordamı ile yayıp önce tabanını kaplayın ardından bastırıp duzleştire düzleştire yanlara yayın kalıbınızın kenarlarını kaplayın. 25 dakika buzdolabında dinlendirip soğutun.
Fırını 190 dereceye ısıtın. Hamurunuzun üzerine pişirme kağıdı ve nohut ağırlıklarınızı yerleştirip 20 dakika hafif kahverengi renk alana kadar pişirin. Ardından kağıt ve ağırlıkları çıkarıp 10 dakika daha pişirin. Ve soğuması için kenara alın.

Dolgusunu hazırlamak için kremayı şeker ile çırpın, vanilya, limon suyu ve limon kabuğu rendesini ekleyin krema koyulaşana kadar çırpın. Hazırladığınız kremayı soğuyan Tart hamurunun üzerine yayın. Frambuazları merkezden başlayın helezon gibi tamamını kapyacak şekilde dizin. 5yk Frambuaz Reçelini 2yk su ile ısıtın ve meyve tanelerinin üzerine fırça sürerek parlak görüntü elde edin.

Tartınız Hazır. Afiyet olsun!