2 kişilik
150gr Makarna (serviste kullanacağınız tabağı dolduracak kadar)
1 litre Su
2 yemek kaşığı Zeytin Yağı
1 çay kaşığı Tuz
1/2 fincan 1/2cm kalınlığında dilimlenmiş Kuru Et (Dana Eti)
1/2 fincan Taze Yeşil Soğan (5 dal dilimlenmiş taze yeşil soğan)
1/2 fincan Taze Kaşar Peyniri
2 yemek kaşığı Kırmızı Çarliston Biber
Hazırlanışı
Pişirme tencerenizde 1 lt suyu kaynatın. 1 yemek kaşığı zaytinyağı, 1 çay kaşığı tuz ve makarnayı ekleyip 9 dakika haşlayın. Makarna pişerken son2 dakika da tavanıza 1 yemek kaşığı Zeytinyağı sırasıyla önce küp küp kesilmiş kırmızı biber ardından taze yeşil soğan en son kuru etleri ekleyip karıştırın. Kuru etlerin pişerken sertleşmemesi için kaynayan makarna suyundan 3 yemek kaşığı ekleyin. Pişen makarnanızın suyunu süzün ve kuru etlerle karıştırın. Taze Kaşar Peyniri ekleyip harmanlayın ve servis edin. Bu tarifi dilerseniz çemensiz Pastırma ile de hazırlayabilirsiniz.afiyet olsun.
150gr Makarna (serviste kullanacağınız tabağı dolduracak kadar)
1 litre Su
2 yemek kaşığı Zeytin Yağı
1 çay kaşığı Tuz
1/2 fincan 1/2cm kalınlığında dilimlenmiş Kuru Et (Dana Eti)
1/2 fincan Taze Yeşil Soğan (5 dal dilimlenmiş taze yeşil soğan)
1/2 fincan Taze Kaşar Peyniri
2 yemek kaşığı Kırmızı Çarliston Biber
Hazırlanışı
Pişirme tencerenizde 1 lt suyu kaynatın. 1 yemek kaşığı zaytinyağı, 1 çay kaşığı tuz ve makarnayı ekleyip 9 dakika haşlayın. Makarna pişerken son2 dakika da tavanıza 1 yemek kaşığı Zeytinyağı sırasıyla önce küp küp kesilmiş kırmızı biber ardından taze yeşil soğan en son kuru etleri ekleyip karıştırın. Kuru etlerin pişerken sertleşmemesi için kaynayan makarna suyundan 3 yemek kaşığı ekleyin. Pişen makarnanızın suyunu süzün ve kuru etlerle karıştırın. Taze Kaşar Peyniri ekleyip harmanlayın ve servis edin. Bu tarifi dilerseniz çemensiz Pastırma ile de hazırlayabilirsiniz.afiyet olsun.