Crispy Sweet Potato Puffs For 2 / Tatlı Patates

2 kişilik
1/2 bardak Tatlı Patates Püresi (1 bardak büyüklüğünde tatlı patatesin püresi)
1 adet Yumurta
2 yemek kaşığı Toz Şeker
50gr Tereyağ
2 çay kaşığı Tarçın
2 yemek kaşığı Cornflakes
2 adet Ceviz İçi ( ufalanmış)
Hazırlanışı
Fırını 175 dereceye ısıtın.
Küçük boy tencerenize tatlı patatesi ve üzerini örtecek kadar su koyup tatlı patates yumuşayıncaya kadar haşlayın. 1 adet sufle pişirme kabını( Ramekins ) hazırlayın.
Bir kasede 1 yumurta ve 2 yemek kaşığı toz şekeri çırpın.
Haşlanan Tatlı Patatesin suyunu süzün ve kabuklarını soyup el blenderi veya ezici ile püre haline getirin. 50gr. tereyağ ekleyin ve karıştırın. Yumurta-Şeker ve 1 çay kaşığı toz tarçın da ekleyip karıştırın.
Sufle kaplarına eşit olarak paylaştırın. Bir kasede 2 yemek kaşığı Cornflakes, 1 yemek kaşığı toz şeker, 1 çay kaşığı Tarçın ve Ceviz İçini kaşık yardımıyla ufalayarak karıştırın ve tatlı patatesli karışımın üzerini örtecek şekilde serpin.
175 dereceye ısıtılmış fırında kapların üzerini folyo veya pişirme kağıdı ile örterek 20-25 dakika pişirin. Afiyet olsun.