Patatesli Pancake

2 kişilik
2 adet orta boy patates
1 adet ufak boy kuru soğan
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
Tuz
Karabiber
Sebzeli Çeşni
Yapılışı
Patatesleri yıkayıp kabuklarını soyun. Büyük boy kasenizi yarıya kadar soğuk su doldurun ve su dolu kasenin içine patatesleri rendenin büyük kısmı ile rendeleyin. Soğanın kabuklarını soyun ve aynı şekilde patateslerin üzerine soğanı rendeleyin. Soğuk su, rendelenen patates ve soğanın üzerini örtecek kadar olmalı gerekirse ekleyin ve 20-25dakika malzemeyi dinlendirin. Bu esnada karıştırma kabına yumurtayı kırıp el çırpıcısı ile çırpın. Unu ekleyin ve çırpmaya devam edin. Tatlandırmak için tuz, karabiber ve sebzeli çeşni ekleyin. Suda beklettiğini patates karışımını önce elek ile ardından elinizle ve son olarakta mutfak tülbenti kullanarak süzün. İçindeki suyu tamamen çıkarın. Bir spatula yardımı ile patatesleri yumurtalı karışımla karıştırın. Kızartma tavanıza yağı ekleyip ısıtın. Kaşık ve spatula yardımı ile karışımdan köfte büyüklüklüğünde parçalar alıp tavanıza koyun üzerini spatula ile bastırıp düzleştirerek pişirin. Patatsler altın rengi kizardığında önce kağıt havlu serili tabağa alın ardindan servis edin.