Elmalı Laleler

6 adet Kare Milföy
2 adet Elma
1 Adet Limonun Suyu
1/2 yemek kaşığı Susam/Fındık Yağı veya Tereyağ
1,5 yemek kaşığı Toz Şeker
1 yemek kaşığı Toz Tarçın
Süslemek için
Pudra Şekeri
Milföy karelerini mitfak tablanıza yerleştirip kesilebilecek kadar yumuşamalarını bekleyin.
Bu esnada elmaları soyup çekirdeklerini ayıklayın ve küp küp kesin. Kestiğiniz elmaların kararmaması için limon suyu ile harmanlayın. İç malzemeyi hazırlayacağınız tavada önce yağınızı eritin ardından elmaları ekleyin ve üzerine toz şekeri serpip karıştırın. Elmalar biraz yumuşamaya başladığında tarçını ekleyin 1 dakika daha pişirip ateşten alın.
Milföy kareleri hafif yumuşadığında bıçakla dikey ve yatay olarak ortadan ikiye keserek her kareden 4 eşit mini kare elde edin. Her karenin ortasınına bir tatlı kaşığı yardımıyla hazırladığınız elmalı karışımdan koyun ve köşeleri merkezde kapalı bir lale formunda birleştirip fırın tepsinize 2 parmak ara ile dizin. 200 dereceye ısıtılmış fırında milföy hamuru altın rengi kızarana dek pişirin. Pişen laleler hafifçe açılacak ve servis tabağında üzerine pudra şekeri serptiğinizde iştah açan bir tablo ile karşılaşacaksınız. Afiyet olsun!